Sponsor de Goatrunners!  

Tijdens de Midwinterrun op 4 februari in Apeldoorn organiseren wij de Goatrun! Sportieve Goatrunners rennen 8, 16 of zelfs 25 kilometer om daarmee geiten te sponsoren. Geiten? Jazeker! Eén geit van € 250,- verbetert namelijk het leven van een gezin in Albanië of Kosovo. Help je mee?

Geiten: inkomen, voedsel en bemesting 

Een geit voorziet een familie van voedsel en melk en levert goede bemesting voor landbouwgrond. Daarnaast geeft de verkoop van geitenkaas, boter en de lammeren gezinnen een inkomen. En kinderen leren hoe ze voor dieren moeten zorgen en hoe ze geld kunnen verdienen met het fokken.  
Doordat geiten resistent zijn tegen veel ziekten is het houden van geiten relatief goedkoop. Ze groeien namelijk en kunnen elk jaar lammetjes krijgen. Zo kan er uiteindelijk door de verkoop van lammeren geld vrijkomen voor onderwijs en zorg. Kortom: met het sponsoren van een geit draag je bij aan betere levensomstandigheden voor een gezin.

‘Er is hier veel vraag naar geitenmelk. Mensen maken er geitenkaas en -boter van en de verkoop verbetert het economisch perspectief van gezinnen op het platteland. Geiten planten zich snel voort, waardoor mensen ook elkaar weer kunnen helpen. Zo gaf een gezin de eerste twee lammetjes aan een ander gezin in armoede.’ 

Onze partner in Albanië

Support de Goatrunners!  

Samen met onze partners in Albanië en Kosovo hopen we 20 geiten te kunnen schenken. Support jij de sportieve prestaties van de Goatrunners? Hoeveel geiten lopen ze bij elkaar? Help mee en geef ze een moreel steuntje in de rug!  

Ook enthousiast geworden

om mee te lopen als Goatrunner?