Reizen

GA MEE OP REIS​

Missiereizen  

Jaarlijks organiseert NDI 1 tot 3 missie-reizen (voor jong en oud) naar projecten in Albanië en Kosovo. Dit zijn reizen van zes tot acht dagen. Je gaat concreet aan de slag met en tussen de lokale bevolking. Er zijn diverse mogelijkheden om programma’s te doen. Zo werken we bijvoorbeeld met kinderen, maar ook met (Roma-)vrouwen. Ook zijn er programma’s voor ouderen en jongeren. En daarnaast organiseren we hands-on klusprojecten. Kortom, de missie-reizen van NDI hebben een duidelijk doel: de handen en voeten zijn tussen de lokale bevolking! Jij bent degene die een lach op het gezicht van de Albanezen en Kosovaren brengt en zo een sprankje hoop, licht en liefde kan geven!

Jongerenreizen  

In de zomerperiode vinden er vaak jongerenreizen naar Albanië en Kosovo plaats. 
Tijdens deze jongerenreizen bezoek je onze partners en wordt er in overleg met hen een passend programma gemaakt. Dit biedt de mogelijkheid iets van de geschiedenis en cultuur van deze landen te leren kennen. Je leert de lokale bevolking kennen en gaat met eigen ogen zien en ervaren wat het is om in armoede te leven. Maar ook ga je concreet aan de slag! Handen uit de mouwen en gaan! 

“Door alle nood in de wereld zie je soms niet waar je moet beginnen. NDI gaat gewoon heel praktisch aan de slag. Geen woorden maar daden. Dat inspireert mij ook weer.” 

Uitspraak van een reiziger

Businesswise-reizen 

New Day Impact organiseert eens per jaar een Businessreis speciaal voor ondernemers. Dit zijn korte reizen van vijf dagen waarbij ondernemers meegenomen worden naar projecten. Hier horen ze de verhalen van de lokale bevolking maar ook van partners en andere betrokken organisaties waar NDI in het buitenland mee samenwerkt. Het doel van deze reizen is: verbinding krijgen tussen ondernemers in Nederland en buitenland en verbinding leggen met het werk van NDI. En uiteraard maken we graag gebruik van de know-how van ons ondernemersnetwerk! 

Uitspraken van ondernemers: 

“Ik kende het werk van NDI al een paar jaar van vrienden. Inmiddels ben ik als ondernemer al regelmatig mee geweest naar Albanië en naar Kosovo. Ik heb met eigen ogen mogen zien en ervaren wat NDI allemaal doet in deze landen en het verschil dat zij maken door te investeren in projecten. NDI verdient het écht om hierin gesteund te wonen.” 

  

“Ik ben dankbaar dat ik deel mocht nemen aan een businesswise-reis. Ik zie een enorme passie bij de mensen die NDI een gezicht geven. Het gaat niet om een druppel op een gloeiende plaat maar om een druppel op de juiste plaats!” 

“Door alle nood in de wereld zie je soms niet waar je moet beginnen. NDI gaat gewoon heel praktisch aan de slag. Geen woorden maar daden. Dat inspireert mij ook weer.” 

Uitspraak van een ondernemer