Over ons

Onze missie en visie 

New Day Impact is een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, werkend vanuit een christelijke identiteit. We ondersteunen lokale organisaties en ontwikkelen structurele en duurzame projecten op het gebied van zorg, welzijn of educatie. We streven naar het bewerkstelligen van zelfstandigheid en onafhankelijkheid: mensen moeten ook verder kunnen als de hulp is gestopt.  

Daarnaast brengt New Day Impact mensen in beweging om zelf in actie te komen tegen de nood in de wereld. Zelf betrokken zijn heeft veel impact: het verandert de kijk op je eigen leefsituatie, geeft zicht op wat armoede betekent en het daagt uit om blijvend te werken aan bestrijding van onrecht. 

 

Kernwaarden 

Onze kernwaarden zijn bewogenheid met mensen in nood, betrouwbaarheid van onze organisatie, enthousiasme en slagvaardigheid. Ook hechten we veel waarde aan een wij-gevoel. We zijn een actieve organisatie, die snel schakelt en inspringt daar waar hulp nodig is.

Hoe NDI begon 

New Day Impact is ontstaan in 2009. Met een groep vrienden kwamen we in Albanië terecht, waar we werden geraakt door de nood, de armoede en tegelijkertijd ook de gastvrijheid van dit land. We besloten om te helpen waar we konden en hebben de stichting New Day Impact opgericht. 

Vanaf dat moment zijn we jaarlijks diverse keren met groepen vrienden en betrokkenen naar Albanië en later ook Kosovo gereisd en hebben zelfs een aantal projecten in Brazilië gerealiseerd. Er zijn veel mooie vriendschappen gesloten en er is geïnvesteerd in goede, betrouwbare partners in deze landen.  


Het begon allemaal met het bouwen van één huisje in Tirana. Vervolgens het afbouwen van een huisje in het zeer arme dorpje Bitaj. Daarop volgde de bouw van een school en inmiddels zijn er vele huizen in Albanië en Kosovo gebouwd of verbeterd. Het type projecten werd groter en uitgebreider en inmiddels doen we veel meer dan bouwprojecten; denk aan Family Care, Afterschool Projects en Empowerment Projects. Dankzij de steun en betrokkenheid van onze achterban hebben we al veel moois bereikt, en we blijven dromen van alles wat we graag willen realiseren! 

Maak kennis met ons bestuur