Anna: bedankt lieve vrijwilligers!

25-07-2017

Anna Diderik loopt stage bij New Day Impact:

Ik sloeg mijn examenmap open op Proeve C: Coördineer een project. Het coördineren van projecten zie ik hier elke week gebeuren, maar zelf had ik het nog nooit gedaan. Het New Day Dinner Tour idee kwam al snel tot stand, maar op welke manier gingen we dit invullen? Er waren veel taken en regels vanuit school, niks voor mij, maar ik moest me er wel aan houden… wel… Met mijn hoofd was ik al bij het eindresultaat, terwijl de onderzoeken en opdrachten nog gemaakt moesten worden, gelukkig is dit typisch New Day Impact.

De politieke ontwikkelingen op het gebied van immigratie intrigeren mij al een hele tijd. Na mijn onderzoek naar de politiek voor deze Proeve werd dit alleen maar bevestigd: dit wilde ik gaan verwerken in de New Day Dinner Tour. Al snel volgde het thema “Grenzeloos Lekker” en we bedachten allerlei ideeën. Buitenlandse koks, verschillende culturen, Albanië….

Leuk al die plannen, maar voor de uitvoering had ik natuurlijk vrijwilligers nodig. Na één bericht op facebook werd ik verrast door het aantal vrijwilligers dat de keuken wilde openstellen voor dit project. Het enthousiasme van deze mensen was zo mooi! Hierdoor kon ik snel gaan verder werken aan de locaties voor het voorgerecht en nagerecht, locaties die de gasten zouden verrassen.

Dit is gelukt… Het leukste tentje van Apeldoorn genaamd Schenkers wilde zich openstellen voor het voorgerecht. Al snel volgde de locatie voor het nagerecht, een mooie Lodge in Berg & Bos van de familie Hakkers. Ook bij deze mensen spat het enthousiasme voor NDI er van af.

De kans van slagen werd steeds groter, al helemaal toen we hoorden van het AZC in Zutphen dat er een enthousiaste kok genaamd Yamen klaarstond om een Syrisch hoofdgerecht te koken op één van de locaties, zo gaaf! Ook hoorden we van het ROC in Apeldoorn na mijn presentatie over de New Day Dinner Tour, dat er twee meiden graag mee wilden helpen tijdens het voorgerecht! Één van de meiden komt uit Ethiopië en de ander uit Afghanistan, de Dinner Tour werd nu echt Grenzeloos!

Nu hadden we alles bij elkaar, behalve de gasten. Zij waren hard nodig om dit project te laten slagen, met als doel om vooral nieuwe mensen kennis te laten maken met New Day Impact. Ik hoopte dat mensen geraakt zouden worden door de woorden en liefde die de vrijwilligers zouden delen. Schaamteloos reclame maken dus! Facebook, Instagram, e-mail, alles werd volgegooid om genoeg mensen te werven. Uiteindelijk heeft een prachtig aantal van 30 personen zich aangemeld!

Ineens was het dan zover, 20 mei. In mijn hoofd had ik echt alles voorbereid en meegenomen, maar ondanks dat was de twijfel nog sterk aanwezig. Toen ik aankwam waren alle vrijwilligers er al, allemaal op tijd, die kon ik al afstrepen. Ik gaf iedereen een taak en we maakten alles klaar voor de start. De eerste gasten kwamen al vroeg binnen, vanaf dit moment kwam alles op gang, het ging goed. Toen begon ik echt te genieten, ineens wist ik weer waarvoor ik dit deed, ik besefte wat een geluk ik heb met deze stageplek en deze kans…

De gasten fietsten van het ene adres naar het andere adres, stuk voor stuk enthousiast over de locaties en het eten. Bij het nagerecht deelden alle gasten hun verhalen over de locaties en over de stichting met elkaar onder het genot van een Albanees nagerecht. Als grote afsluiter gaf Marianne een prachtige presentatie en eindigde we met een Albanese dans!

Mijn doel is bereikt, verschillende mensen zijn geraakt na de verhalen over de stichting en over het werk wat we verrichten. Mensen willen mee op reis, werden vaste donateurs en hebben samen gezorgd voor een prachtig bedrag van €740 euro voor het nieuwe Rivershore project in Tirana. Bedankt voor deze kans lieve vrijwilligers, gasten en New Day Impact zelf. We hebben samen iets moois neergezet en allemaal een steentje bijgedragen. Ik heb ongelofelijk genoten van jullie enthousiasme en lieve woorden, tot volgend jaar?