Rilindja Community Centre

Al vele jaren is Jeton Sokoli werkzaam als pastor in Gjakova. Hij is een gedreven man met een hart voor zijn volk. Op de foto’s zie je hem aan het werk.
Op dit moment gebruikt hij voor zijn kerkelijke activiteiten een kleine ruimte met een hoge huurprijs.

Enige tijd geleden ontstond er vanuit New Day Impact het idee om met hem na te denken over de bouw van een multifunctioneel centrum, waar naast kerkdiensten ook andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Denk hierbij aan ruimtes voor kinder- en jeugdwerk, een gebedsruimte, een kantoor, een gastenverblijf en een grote keuken.
Dit centrum zal hen in staat stellen om de mensen van Gjakova echt te kunnen dienen: kinderen nieuwe talen leren, ruimte voor muzieklessen, armen te eten geven en een schuilplaats bieden aan iedereen dit dat nodig heeft.

Kwetsbare groepen

De ROK kerk (Rebirth Of Kosova) is gericht op kwetsbare groepen in de samenleving: weduwen, wezen, ouderen, daklozen, straatkinderen en mensen uit minderheidsgroepen zoals Roma’s. Roma kinderen gaan maar kort naar school en zijn een gemakkelijk doelwit voor mensenhandel, kinderarbeid, bedelen op straat en prostitutie. In de Rilindja community is er zorg voor weduwen die hun man hebben verloren tijdens de Kosovo oorlog, eind vorige eeuw. Ook is er aandacht voor ouderen. Hun pensioen van € 75 per maand is te weinig voor huur, voedsel en medicatie. Veel van de jongere generatie verlaat Kosovo waardoor hun ouders soms achterblijven zonder zorg en voldoende financiën.

Project

Momenteel vinden er gesprekken plaats tussen New Day Impact, de ROK kerk van pastor Jeton en de gemeente Gjakova in Kosovo. Bouwontwerp de Jong uit Vaassen maakte een mooi ontwerp voor een multifunctioneel centrum. Dit ontwerp werd voorgelegd aan onze aannemer Uran van Arc Projects uit Gjakova. Ondanks COVID 19 zijn we van plan om dit project samen met onze partners te gaan realiseren. Het gaat allemaal anders dan normaal maar met een goed netwerk, betrouwbare partners en onze vrijwilligers zetten we goede stappen om dit project van de grond te tillen en onze vrienden te helpen.
Begin dit jaar is er een mooi bedrag vanuit de VEZ in Zwolle beschikbaar gekomen. Geweldig om hiervoor in Nederland een breder draagvlak te hebben.
We zijn blij dat we als New Day Impact pastor Jeton kunnen helpen bij het realiseren van een droom: een eigen centrum om deze doelgroepen te voorzien van ondersteuning, voeding, opleiding en liefde!

Wil je bijdragen aan dit project? Dat kan door hieronder een gift over te maken. Samen bereiken we meer!

 

Rilindja Community Centre

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00