Rilindja Community Centre

Het Rilindja Community Center wordt ontwikkeld voor de kerkgemeenschap van pastor Jeton Sokoli in Gjakova. Deze actieve gemeenschap ziet om naar kwetsbare mensen en verleent praktische hulp waar mogelijk.

New Day Impact wil met hen een multifunctioneel centrum realiseren.
Al vele jaren is Jeton werkzaam als pastor en hebben wij hem leren kennen als een gedreven man met hart voor zijn volk. Op dit moment huurt hij voor de kerkelijke activiteiten een kleine ruimte tegen een zeer hoge prijs.
De bouw van dit centrum geeft enorm veel mogelijkheden. Zo is er behalve kerkdiensten bijvoorbeeld ruimte voor kinder- en jeugdwerk, het geven van taal- en muzieklessen, een gastenverblijf en een grote (gaar)keuken.

Kwetsbare groepen

De ROK kerk (Rebirth Of Kosova) is gericht op kwetsbare groepen in de samenleving. Er is hulp voor wezen, daklozen, straatkinderen en mensen uit minderheidsgroepen zoals Roma’s. Roma kinderen gaan maar kort naar school en zijn een gemakkelijk doelwit voor mensenhandel, kinderarbeid, bedelen op straat en prostitutie.
Ook is er aandacht voor ouderen en zorg voor weduwen die hun man hebben verloren tijdens de Kosovo oorlog, eind vorige eeuw. Hun pensioen van € 75 per maand is te weinig voor huur, voedsel en medicatie. Veel van de jongere generatie verlaat Kosovo waardoor hun ouders soms achterblijven zonder zorg en voldoende financiën.

Vrienden helpen bij dit project

Gesprekken tussen New Day Impact, de ROK kerk van pastor Jeton en de gemeente Gjakova  zijn in volle gang.  Bouwontwerp de Jong uit Vaassen maakte een mooi ontwerp voor een multifunctioneel centrum. Dit ontwerp werd voorgelegd aan onze aannemer Uran van Arc Projects uit Gjakova. Ondanks de uitdagingen door COVID-19 zijn we van plan om dit project samen met onze partners te realiseren. Het gaat nu allemaal even anders maar met een goed netwerk, betrouwbare partners en onze vrijwilligers zetten we goede stappen om dit project van de grond te tillen en onze vrienden in Kosovo te helpen.
In 2020 is er een mooi bedrag vanuit de VEZ in Zwolle beschikbaar gesteld voor het centrum. Het is belangrijk om hiervoor in Nederland draagvlak te hebben.

We zijn blij dat we als New Day Impact pastor Jeton kunnen helpen bij het realiseren van een droom: een eigen centrum om kwetsbare mensen te ondersteunen door middel van eten, opleiding en liefde!

Wil je bijdragen aan dit project? Dat kan door hieronder een gift over te maken.
Samen bereiken we meer!

 

Rilindja Community Centre

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00