Housing Projects

Het opknappen van huizen is door de jaren heen steeds een terugkerend thema geweest van New Day Impact. We hebben gezien dat een huis als een stevig fundament is om het leven (weer) op te bouwen. We geloven dat dit een belangrijke stap is om uit de armoede te komen, de levensstandaard te verbeteren en zicht te krijgen op een betere toekomst.

In de afgelopen jaren zijn er veel families geholpen met het verbeteren van hun huis, zodat er leefbare omstandigheden ontstonden. Zij kunnen weer veilig wonen, kunnen studeren zonder angst voor instortingsgevaar of lekkages of brand door kortsluitingen. De afstemming over hulp aan mensen gaat altijd in nauw overleg met lokale netwerkpartners.

Lees hier de verhalen

Help mee levens te verbeteren.

Dat kan door hier een gift over te maken.

 

Housing Project

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €25,00

Deze projecten zijn in 2019 zijn gerealiseerd:

Lushnjë e.o. (Albanië)

In overleg met pastor Sajmir Brazhdi zijn er 8 families geholpen met het verbouwen van hun woningen. Het gaat daarbij om o.a. een nieuw dak, tegels in de woning, aanbouw toiletgebouwtje, overkappingen van buitenkeuken, verplaatsing van watertanks t.b.v. water in de woning en nieuwe elektrische aansluitingen. Ook aan de bouw van een keuken in de Mozaik Church hebben we bijgedragen.

Bitaj en Dreng (Albanië)

Met hulp van pastor Berti Dosti en Alma zijn 4 families geholpen. Er is een woning afgebouwd (de fundering stond al), er is een nieuw dak geplaatst, er zijn 16 ramen, kozijnen, en deuren vervangen, plafonds en elektra is gerepareerd en er zijn vloeren betegeld.

Korçe e.o. (Albanië)

Door bemiddeling van Ilia Dishnica (Directeur Dorcas Albanië) zijn in de dorpen Verlen, Sovjan, Maliq en Qatrom (allen omgeving Korce Albanië) 4 woningen compleet gerenoveerd. Muren zijn afgebroken en opnieuw opgebouwd, water en elektra voorzieningen aangelegd, badkamers gebouwd, daken en plafonds vervangen en vloeren betegeld.

Tirana (Albanië)

Via Evis Stafa (directeur New Day Care Centre in Bathore Tirana) is er voor de familie Ukdashi (Edi & Rodina en 5 kinderen) grond aangekocht. Hierop is een compleet nieuwe woning neergezet en ingericht. Ook de weg ernaartoe is opnieuw aangelegd, waardoor de aangrenzende woningen ook allen weer goed bereikbaar zijn en de familie wordt geaccepteerd in hun nieuwe woonomgeving.

Darshen (Albanië)

Middels contacten van pastor Mandi is het dak van het huis van een familie vervangen.

Gjakove (Kosovo)

Via pastor Jeton zijn er 2 woningen in Klina en Voljak compleet gerenoveerd. Van aanleg riolering en watertank, tot badkamer, keuken, vloeren en plafonds. Ook de daken zijn vernieuwd.