Update voedselpakkettenactie (2)

mei 18, 2020 4:23 pm

In de maand april hebben we maar liefst 250 gezinnen kunnen helpen met voedselpakketten! We zijn heel dankbaar dat dit gerealiseerd kon worden, mede dankzij de spontane hulp van velen van jullie! En dat blijkt nodig ook… In deze omstandigheden is het voorzien in basisbehoeften als eten het meest cruciale.

Zoals in Nederland de ernst van de gevolgen van de pandemie meer en meer zichtbaar en voelbaar wordt in de economie, is dat ook het geval in Albanië, Kosovo en Brazilië. Vanwege de lockdown die in deze landen geldt, is het economische leven ook grotendeels tot stilstand gekomen en heel veel mensen lopen hierdoor inkomsten mis.

Kosovo
Onze vriend pastor Jeton uit Kosovo heeft in deze moeilijke tijd een speciale permissie om de hele dag te reizen om mensen te helpen. Hij is voortdurend op zoek naar mensen en gezinnen die het meest dringend behoefte hebben aan hulp. Dankzij internet ontmoet hij nieuwe families, weduwen en ernstig zieke mensen waaraan hij voedselpakketten brengt. Hetzelfde geldt voor Esat, ook hij is actief met het uitdelen van voedselpakketten. In deze tijd komen herinneringen aan de oorlog in Kosovo van 1999 naar boven, “but we will go through this…”

Albanië
Onze vrienden in Albanië ontmoeten veel leed en zien schrijnende situaties wanneer zij bij de families komen. Een veel voorkomend probleem is huiselijk geweld. Denk aan gezinnen die 24/7 onder één dak verblijven. De man kan niet aan het werk, kinderen lopen rond en vragen aandacht. Dit levert veel stress op bij zowel ouders als kinderen. Toch brengt de komst van onze partners met de voedselpakketten iets van vreugde. Evis zegt: “Overall it’s amazing to see mothers who would put a smile on their faces just because they could provide the daily bread for the next days.”

Van pastor Berti uit Lushnje ontvingen we een dringende hulpvraag voor de bewoners van Bitaj en Dreng, 2 extreem arme dorpjes. Door het volledige verbod op de economie heeft men hier geen melk of groenten kunnen verkopen. Daardoor zijn ze niet in staat om het alledaagse voedsel te kopen. Wij zullen deze dorpen financieel steunen, zodat gezinnen de komende maanden voedsel ontvangen.

Brazilië
Ook in Brazilië horen we een roep om hulp van onze vrienden, zodat zij aan gezinnen die het hard nodig hebben voedselpakketten met ook hygiënische middelen kunnen verstrekken. Jaren geleden zijn wij met hen in contact gekomen en konden wij helpen met het bouwproject voor o.a. een kindercentrum. Graag willen wij hen ook nu helpen.

Samen bereiken we meer
Wij zijn trots op onze vrienden, die de risico’s trotseren en de families opzoeken om hen een hart onder de riem te steken en voedsel te brengen. Als bestuur van NDI hebben we besloten opnieuw geld over te maken, dit keer naar 10 van onze partners.

  • In Kosovo: Jeton Sokoli en Esat Kica
  • In Albanië: Evis Stafa, Sajmir Brazhdi, Berti Dosti, Armand (Mandi) Zhuka, Koos en Diny Roozeboom, Fred en Wilma Westerink, Ilia Dishnica
  • In Brazilie: Oscar van Eijk

Wij weten dat de zorg voor voedselpakketten bij hen in goede handen is en zijn blij dat we zo kunnen bijdragen aan de grote nood in deze uitzonderlijke situatie in de wereld.

WIL JE ONS HIERBIJ HELPEN?

Voor € 20,- heeft een gezin eten voor een hele week. Onze partners dragen er zorg voor dat het op de goede plekken komt.

Actie voedselpakketten

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €20,00

Klik hieronder voor meer informatie over dit project.

Actie voedselpakketten in Albanië en Kosovo

 

Update voedselpakkettenactie (1)