Welkom kinderen van Afghanistan!

september 10, 2021 10:14 pm

New Day Impact wil iets leuks doen voor de kinderen van de Afghaanse families die hals over kop naar Nederland zijn gereisd.
Deze groep Afghanen heeft alles achter zich moeten laten om hun land te verlaten. De kinderen hier hadden niets om mee te spelen. Lydia ten Napel is als Apeldoornse huisarts verbonden aan de opvanglocatie in Harskamp en maakt tevens deel uit van onze achterban. Zij vertelde ons dat er zo’n 300 kinderen op de legerbasis van Harskamp zijn, zonder iets leuks om mee te spelen.

Rugzakjes actie

Als eerste hebben wij het plan opgevat om de kinderen uit Afghanistan een ‘warm welkom’ te geven door hen een rugzakje, gevuld met wat leuke spulletjes om mee te spelen te brengen.
Via social media is grote respons gekomen vanuit onze achterban. Ook bedrijven liepen warm voor deze actie en dankzij o.a. Promohouse, Royal Talens en Ikea Amersfoort konden we heel snel materialen beschikbaar hebben om weg te geven.
Met hulp van een grote groep vrijwilligers zijn de rugzakjes gevuld met speelgoed en vervolgens uitgedeeld.
Ontroerend zoals dit werd ontvangen door deze kinderen. Een moeder zei: dit is de eerste keer dat ik mijn kind zie lachen na aankomst in Nederland. We waren er achteraf stil van.
Dank je wel als JIJ hebt geholpen om een klein verschil te maken!

Kinderprogramma Harskamp

Een kleine week later hebben we voor alle kinderen een gaaf kinderprogramma georganiseerd op hun locatie bij Harskamp. Met een ervaren NDI vrijwilligersgroep werd dat een groot succes! Er is gedanst, gekleurd, geschminkt, er was een estafette en Piet Poffer bakte in hoog tempo voor alle enthousiaste kindjes!
Het deed ons denken aan Bitaj en Bathore in Albanië: we missen de kinderen daar, maar heerlijk om dit voor deze kinderen in Harskamp te mogen doen.