Help mee

Wat kun jij doen?

Donaties

New Day Impact is volledig afhankelijk van mensen die het werk steunen met giften op rekeningnummer: NL68RABO0155658514 van Stichting New Day Impact Apeldoorn.

Shoppen met New Day Impact

Via newdayimpact.doelshop.nl kan je gratis doneren door te shoppen bij aangesloten webshops. Je hoeft hiervoor alleen maar te klikken naar de shop of product en een aankoop te doen. Dit kost je geen cent extra, maar de commissie gaat dan grotendeels naar New Day Impact! Ga altijd eerst naar newdayimpact.doelshop.nl en shop er vervolgens lekker op los!

Ga mee met een New Day Mission

Elk voorjaar en najaar werkt een team vrijwilligers een week lang in de projecten van New Day Impact en partners in Albanië en Kosovo. Deze reizen laten vaak een onuitwijsbare indruk achter bij de deelnemers en leveren vriendschappen en nieuwe inzichten op!

Vrijwilligers in Nederland

Ook in Nederland zijn vrijwilligers nodig die willen ondersteunen bij administratie, standwerk, evenementen enz. Kom eens praten over de mogelijkheden en meld je aan via info@newday-impact.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Je ontvangt één keer per kwartaal een digitale nieuwsbrief met het laatste nieuws over lopende en nieuwe NDI projecten. Wil je deze nieuwsbrief ontvangen, laat dan je gegevens achter.

 

Belastingen. Schenken aan NDI of NDI in je testament opnemen

NDI is een zogenaamde “ANBI” (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daarom is NDI over de schenkingen die zij ontvangt geen schenkbelasting verschuldigd. Ook is NDI geen (erf)belasting verschuldigd over wat ze uit erfenissen ontvangt. Kortom: alle bruto-bedragen die aan onze stichting toekomen, kunnen wij netto besteden aan onze projecten! Indien je als particulier aan NDI schenkt, kan een bijkomend voordeel zijn dat het geschonken bedrag (deels) aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting.

Giften aan een ANBI stichting zijn fiscaal aftrekbaar maar onder bepaalde voorwaarden zelfs voor de volle 100 %! Dit kan door een periodieke schenking aan NDI te doen. Deze schenking dien je minimaal vijf jaar achter elkaar te doen voor hetzelfde bedrag. Tot 1 januari 2014 moest dit worden vastgelegd door de notaris maar dit hoeft nu niet meer. De hoogte van de gift is niet belangrijk. Deze schenking is 100 % aftrekbaar van de belasting mits er een overeenkomst is getekend. Vraag deze aan via info@newday-impact.nl

De gift is een periodieke gift als

  • de gift is vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst;
  • je conform deze overeenkomst regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar New Day Impact die in deze overeenkomst wordt genoemd;
  • deze bedragen steeds even hoog zijn;
  • deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar worden overmaakt naar New Day Impact in Apeldoorn.

Ook voor eenmalige schenkingen heb je geen notariële akte nodig. Een notaris, fiscalist of accountant kan je over de aftrekbaarheid van schenkingen meer informatie geven. Lees meer op http://www.anbi.nl.

Inleveren lege cartridges

Lege cartridges kun je inleveren op het kantoor van New Day Impact: Tweelingenlaan 44
in Apeldoorn of bij één van onze vrijwilligers. New Day Impact krijgt er via de Recycle club tussen de € 0,75 en € 4,= per stuk voor!