Kerk voor een kerk

Gezocht: kerken in actie voor een kerk

Mozaik Church, de kerk van onze goede bekenden en partners Sajmir en Irma, heeft een nieuw pand! Goed nieuws, zeker voor alle activiteiten die zij bieden voor de plaatselijke bevolking, zoals naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding. Er is echter één ‘maar’: het pand moet grondig verbouwd worden voordat het geschikt is als multifunctioneel gebouw. Helpt jouw kerk deze kerk in Lushnje?

Waarom een kerk voor een kerk?

Onze kerken in Nederland hebben meestal voldoende middelen om een gebouw te kopen of huren voor hun samenkomsten. Vaak dankzij (vaste) bijdragen van gemeenteleden. De Mozaik Church in Albanië heeft die mogelijkheid niet. Hun achterban en kerkgangers kunnen geen financiële bijdrage leveren. Daarom hebben ze hulp nodig met deze verbouwing. Met ‘Kerk voor een kerk’ kan jouw gemeente een zustergemeente op een andere plek enorm helpen!

 

Verbouwing nieuw multifunctioneel centrum  

Het gebouw dat met hulp van stichting Hoop voor Albanië, Mozaik Church in Noorwegen en NDI is gekocht bestaat momenteel uit twee wooneenheden. Die moeten worden verbouwd tot één groot multifunctioneel centrum. Zodat er beneden een kerkzaal komt, er een keuken is om te koken voor mensen, er een ruimte is om de kinderen les te geven en er voldoende ruimtes zijn voor de verschillende activiteiten, naast de wekelijkse kerkdiensten. Dat betekent dat er muren en trappen worden verwijderd, plafonds gedicht en muren moeten gestukt. Al met al een verbouwing die €35.000,- gaat kosten.  

 

Bijdragen aan dit project?

Dat kan door te doneren, alle bijdragen zijn welkom! Het kan ook door mee te gaan op een van onze reizen om zelf dit project te bezoeken. En uiteraard zijn we heel blij als er zoveel mogelijk kerken willen bijdragen. Samen bereiken we meer!  

Wil je dit project bespreken in jouw kerk of aandragen voor de collecte? Wij geven je graag meer informatie!  

 

Meer over onze partners: Sajmir en Irma

Pastor Sajmir en zijn vrouw Irma zijn al jarenlang partners van NDI.  Allebei zijn ze Roma en een rolmodel voor de jongeren in hun omgeving. Ze dienen de plaatselijke Romagemeenschap sinds 2016 in de Mozaik Church in Lushnje. Dit bevlogen stel is toegewijd aan God en zet zich ten volle in voor de ondersteuning van de plaatselijke bevolking. Zo helpen zij de sociaal kwetsbare gezinnen en geven ze dagelijks bijles en huiswerkbegeleiding aan kinderen en jongeren.  

Wil je meer weten over het multifunctioneel centrum, werken onder de Roma en de activiteiten van Mozaik Church? Lees alles over het community centre in Lusnje 

Video afspelen