Huis voor Edmond en zijn familie in Bitaj

Een huis voor Edmond en zijn familie in Bitaj

Edmond (40) woont met zijn twee zoons, van 8 en 12, en zijn moeder in een hutje van leem. Toen Edmond 14 jaar was, stierf zijn vader. Er bleven zes kinderen achter, zonder inkomen en eten, en zonder huis. Als oudste van het gezin werkte hij hard om voor de familie te kunnen zorgen. Maar ondanks het feit dat hij al jarenlang werkt, woont hij nog steeds in een huis gemaakt van klei en modder, in grote armoede.

Hij was getrouwd, maar zijn vrouw kon de slechte economische omstandigheden niet aan en verliet hem en de kinderen. Sindsdien voedt Edmond de kinderen alleen op en zorgt hij voor zijn moeder. Vaak wordt hij slecht betaald door zijn werkgevers – omdat ze weten dat hij niet zonder het werk kan – en leeft het gezin alleen op brood.

In het dorp zien de mensen hoe bijzonder het is dat het Edmond zo goed lukt om zijn kinderen op te voeden. De oudste zoon is de beste van zijn klas en helpt zijn broer vaak met zijn huiswerk. De broers komen graag naar het kinderwerk in de kerk waar ze verhalen horen en toneel spelen.

Voor deze vader betekent een huis een nieuwe kans om weer waardig in het leven te staan. Hij wil heel graag zelf helpen bij de bouw van zijn huis en heeft alle skills die daarvoor nodig zijn! Een nieuw huis is een droom die uitkomt voor zijn moeder en het begin van een betere toekomst voor zijn twee zoons. Het geld hiervoor is al grotendeels binnen en we houden jullie op de hoogte van de bouw, die binnenkort begint!