Make-over voor Elisabeta en Emiljano

31 mei 2023 roeiden de Roeispijkers de Ringvaart Regatta. Met 100 kilometer is dat de langste onafgebroken roeimarathon ter wereld. De studenten houden van roeien én wilden graag iets doen voor een ander. Zo roeiden de Delftse studenten met hun roeiactie een heleboel geld bij elkaar voor het huis van Emiljano en Elisabeta in Albanië.

Zij woonden met hun drie kinderen in één ruimte die er ontzettend slecht aan toe was. Het huis was eigenlijk – te – gevaarlijk is om in te wonen: het dak stond grotendeels op instorten en het toilet had niet eens een dak. Ondertussen heeft er een complete make-over plaatsgevonden: hun huis ziet er prachtig uit, ze hebben nu een keukentje, een douche met toilet en er zijn slaapbanken in de leefruimte geplaatst! Emiljano, Elisabeta en hun drie kinderen zijn superblij en heel dankbaar!   

   

Tijdens de Businesswise-reis in oktober ’23 werd het huis officieel opgeleverd. Zoiets wil je vieren toch? Dus hebben we er – samen met de familie en buren – een mooi feestje van gemaakt!  

 

Oude situatie

Nieuwe situatie

Wil jij ook een (sportieve) actie organiseren voor mensen in Albanië? Superleuk! Mail ons met jouw idee!