Goatrunners halen €7.500 op

We kijken met heel veel plezier terug op de Goatrun! Veertig Goatrunners liepen tijdens de midwintermarathon in Apeldoorn 8, 16 of zelfs 25 kilometer. Daarmee haalden ze samen € 7.500,- op voor ons geitenproject in Albanië en Kosovo! Dat betekent een mooie kudde geiten, waar we veel families blij mee kunnen maken!! Lopers, vrijwilligers, sponsoren en donateurs via crowdfunding: heel erg bedankt. Zien we je volgend jaar weer?

Impressie van de Goatrun-2024

De voordelen van geiten: inkomen, voedsel en bemesting 

Een geit voorziet een familie van voedsel en melk en levert goede bemesting voor landbouwgrond. Daarnaast geeft de verkoop van geitenkaas, boter en de lammeren gezinnen een inkomen. En kinderen leren hoe ze voor dieren moeten zorgen en hoe ze geld kunnen verdienen met het fokken.

 

Doordat geiten resistent zijn tegen veel ziekten is het houden van geiten relatief goedkoop. Ze groeien namelijk en kunnen elk jaar lammetjes krijgen. Zo kan er uiteindelijk door de verkoop van lammeren geld vrijkomen voor onderwijs en zorg. Kortom: een geit draagt bij aan betere levensomstandigheden voor een gezin.

‘Er is hier veel vraag naar geitenmelk. Mensen maken er geitenkaas en -boter van en de verkoop verbetert het economisch perspectief van gezinnen op het platteland. Geiten planten zich snel voort, waardoor mensen ook elkaar weer kunnen helpen. Zo gaf een gezin de eerste twee lammetjes aan een ander gezin in armoede.’ 

Onze partner in Albanië

Ook een sportieve actie organiseren?