Community Center Rilindja

Het Rilindja Community Center wordt ontwikkeld voor de kerkgemeenschap van pastor Jeton Sokoli in Gjakova. Deze actieve gemeenschap ziet om naar kwetsbare mensen en verleent praktische hulp waar mogelijk.

New Day Impact wil met en voor hen een multifunctioneel centrum realiseren. Jeton is al jarenlang werkzaam als pastor. Wij hebben hem leren kennen als een gedreven man met hart voor zijn volk. Op dit moment huurt hij voor de kerkelijke activiteiten een kleine ruimte tegen een zeer hoge prijs.
De bouw van dit nieuwe community centre geeft dan ook enorm veel mogelijkheden. Zo is er behalve voor kerkdiensten ook ruimte voor kinder- en jeugdwerk, het geven van taal- en muzieklessen, een gastenverblijf en een grote (gaar)keuken.

 

KWETSBARE GROEPEN

De ROK kerk (Rebirth Of Kosova) richt zich op kwetsbare groepen in de samenleving. Er is hulp voor wezen, daklozen, straatkinderen en mensen uit minderheidsgroepen zoals Roma’s. Roma-kinderen gaan maar kort naar school en zijn een gemakkelijk doelwit voor mensenhandel, kinderarbeid, bedelen op straat en prostitutie. Daarnaast heeft de kerk aandacht voor ouderen en zorg voor weduwen die hun man hebben verloren tijdens de Kosovo-oorlog, eind vorige eeuw. Hun pensioen van € 75,- per maand is te weinig voor huur, voedsel en medicatie. Veel van de jongere generatie verlaat Kosovo waardoor hun ouders soms achterblijven zonder zorg en voldoende financiën.


VRIENDEN HELPEN BIJ DIT PROJECT

Gesprekken tussen New Day Impact, de ROK-kerk van pastor Jeton en de gemeente Gjakova zijn in volle gang. Bouwontwerp de Jong uit Vaassen maakte een mooi ontwerp voor een multifunctioneel centrum. Dit ontwerp werd voorgelegd aan onze aannemer Uran van Arc Projects uit Gjakova. Ondanks diverse uitdagingen die er liggen, zijn we van plan om dit project samen met onze partners te realiseren. Het gaat nu allemaal even anders, maar dankzij een goed netwerk, betrouwbare partners en onze vrijwilligers zetten we goede stappen om dit project van de grond te tillen en onze vrienden in Kosovo te helpen.

 

We zien er naar uit om pastor Jeton te helpen bij het realiseren van een droom: een eigen centrum om kwetsbare mensen te ondersteunen door middel van maaltijden, opleiding en liefde!